Aesop flagship Toronto, superkül

Project architects, superkül, were inspired by this site on Queen Street West where a manufacturing history meets the current residential neighbourhood. Steel is paired with felt recalling the textile industry of the past, and providing a tactile combination of contrasting materials. Walter worked with the design team to adapt FELT Ripples to this 22' long wall and ceiling, filling the steel frame in a continuous manner and incorporating rows and columns of steel shelving with seamless efficacy.

Using remnants and offcuts from this feature wall, Walter proposed an installation for the Toronto Design Offsite Festival the following season. She heaped the felt into a pile that appears to extrude from the walls of this retail space. Entitled 2256 feet, so-called for the approximate length of felt strips it's made from, recalls Robert Morris' 256 pieces of felt, contrasts with the clean lines and linearity of the interior design, and highlights the tactility and warmth of the material.